Це приклад сучасного вертикально інтегрованого виробництва – від інкубації ікри до переробки та готової продукції, яка вже представлена на українському та європейському ринках. 

«Компанія вирощує річкову рибу (короп, товстолобик, білий амур) на понад 1 000 га ставів, має власну лінію з виробництва кормів та завод, сертифікований за HACCP і ISO 22000. Тут виробляють близько 3 000 тонн продукції щороку: копчену, слабосолену, охолоджену рибу, напівфабрикати та снеки. Каталог – понад 50 позицій. А головне – це українська риба, вирощена, перероблена й упакована тут, в Україні», – наголосив Віталій Коваль. 

За його словами, такі підприємства – основа нашої політики імпортозаміщення. Адже чим більше внутрішнього виробництва – тим менше залежності від імпорту, більше робочих місць у регіонах і вищий рівень продовольчої безпеки. 

«Саме на таких українських виробників ми й орієнтуємося при формуванні державного замовлення для ЗСУ, силових структур, лікарень, закладів соціальної сфери. Це не лише про економіку – це про стабільність і незалежність», – зазначив Міністр.

За матеріалами Міністерства аграрної політики та продовольства України.