Друга декада січня ознаменована кількома подіями, що пов’язані зі святкуванням 120-річчя від дня народження Павла Тичини (1891—1967) — поета, перекладача, публіциста і просто громадянина своєї країни і свого часу.
Тичина формувався як митець на зламі епох, революцій і війн. Мабуть, через те його твори та біографія завжди цікаві читачеві. Його поезія наповнена музикою, любов’ю до людей, до всього живого на землі. Саме тому навіть більш як через 40 років після смерті автора шанувальники його творчості збираються по всій Україні — від його рідних Пісків на Чернігівщині й до Києва, — щоб ушанувати пам’ять поета.
Організатором низки ювілейних заходів став літературно-меморіальний музей-квартира П. Тичини, який почав святкування вже 17 січня виставкою особистих речей та рукописів автора. А 18 січня відбулась презентація аудіокниги поезій Павла Григоровича «Сила і ніжність болю» у виконанні народного артиста України Олександра Биструшкіна (ведучий вечора — Іван Драч). Ця аудіокнига видана на благодійні кошти, що надійшли від Стахановського вагонобудівного комбінату. Презентація відбулась у приміщенні Київського міського будинку вчителя. Оригінальний подарунок чекає й на нумізматів — 20 січня Національний банк України випустив в обіг ювілейну срібну монету номіналом 
5 гривень «Павло Тичина». Збірка поезій «Як хочеш буть поетом...», в якій представлено вірші поетів Бобровиччини, буде офіційно презентована в конференц-залі Національної спілки письменників України 25 січня. Ця збірка, видана коштом родичів Павла Тичини, — своєрідний подарунок поетам-землякам до ювілею великого Поета. На батьківщині Тичини, в селі Піски на Чернігівщині, відбудеться всеукраїнський семінар-практикум для педагогів-філологів. 27 січня в Чернігові — ювілейний вечір поета (проводить облдержадміністрація). Нарешті, 28 січня ознаменується презентацією подарункового видання книжки поезій Павла Тичини «Послав я в небо свою молитву», автор вступного 
слова до неї — поет Борис Олійник.
На цьому заходи до святкування 120-річчя від дня народження Тичини не завершуються. Навесні, у квітні, планується посадити алею пам’яті Поета на його Батьківщині, в центрі села Піски, на початку вулиці імені Павла Тичини, а також посадити алею троянд перед входом до школи, названої на честь відомого земляка.
На знімку: Павло Тичина в юнацькі роки.
Фото з архіву «Голосу України».