Наприкінці лютого цього року до чергової частини Харківського РВ ГУМВС України в Харківській області надійшло повідомлення від 23-річного мешканця міста Мерефа про те, що він виявив тіла своїх родичів — чоловіка та жінки, 1939 та 1936 року народження.
На місце події негайно прибуло керівництво та слідчо-оперативна група райвідділу. В ході огляду місця злочину правоохоронці виявили, що двері в будинок зачинені, у будинку ввімкнено світло. У кухні на підлозі лежав труп чоловіка та на підлозі у спальні — труп жінки.
Згідно із актами проведених розтинів причиною смерті потерпілих виявилися численні тяжкі тілесні ушкодження.
За підозрою у скоєнні подвійного вбивства міліціонери затримали племінника вбитого чоловіка — раніше засудженого 24-річного мешканця Нововодолазького району.
Працівникам міліції підозрюваний розповів про те, що, прагнучи заволодіти грошовими коштами, він увечері 24 лютого прийшов до оселі загиблих та почав завдавати потерпілим удари по життєво важливим органам. Після того, як вони знепритомніли, він задушив їх, наступивши кожному на горло ногою. Скоївши вбивство, він почав перевіряти ймовірні місця зберігання грошей та невдовзі знайшов дев’ять тисяч гривень і золотий ланцюжок із кулоном. З місця злочину вбивця зник, зачинивши вхідні двері ключем.
Наталія БОНДАРЕНКО,ВЗГ ГУМВС України у Харківській області.