Недоцільним визнали депутати Херсонської міськради розгляд будь-яких питань, пов’язаних з достроковим припиненням повноважень міського голови Володимира Сальдо. Як і проведення місцевого референдуму з цього приводу. Діяльність градоначальника, вважають депутати, відповідає інтересам територіальної громади.

На відставку голови депутати не погодилися у відповідь на звернення громадян про дострокове припинення повноважень Володимира Сальдо. У зверненні, підписаному 50 тисячами городян, пропонувалося не проводити референдуму, щоб уникнути фінансових витрат, а оголосити голові недовіру на сесії, запропонувавши добровільно піти у відставку.

У результаті поіменного голосування за недовіру висловилося лише п’ятеро з 67 присутніх депутатів.

Водночас обранці городян продемонстрували свою «лояльність» до міської виконавчої влади під час затвердження бюджету Херсона на поточний рік. Адже серед поправок до проекту бюджету, запропонованих членами бюджетної комісії Херсонської міськради, була й про збереження розміру витрат на утримання органів місцевого самоврядування на торішньому рівні. Однак пропозиція не знайшла підтримки, і в 2003 році на чиновницький апарат коштів буде витрачено вдвічі більше. Як пояснив депутатам начальник міськфінуправління Сергій Нікольський, це потрібно для того, щоб створити чиновникам умови, сприятливі для виконання прийнятого бюджету.

Знехтували депутати і протест прокурора області на одне з рішень сесії — власне право на внесення змін до бюджету делегувати... міському голові. Таким чином, порушено закон про місцеве самоврядування, який передбачає, що коштами громади розпоряджаються виключно її представники — депутати.

До слова, херсонські депутати не вперше ігнорують думку прокурора, забуваючи, що тим самим законом передбачено й інше: рада, котра не дотримується законів, підлягає розпуску.