Вечірнє засідання 

15 жовтня
Вечірнє засідання розпочалося з розгляду проекту постанови Верховної Ради «Про створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування обставин нападу на народного депутата України Володимира Сівковича».
За словами народного депутата, на його автомобіль з номерами Верховної Ради напали невідомі особи в цивільному, які не пред’явили жодного посвідчення чи іншого документа, але він переконаний, що це були працівники головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України. Постраждалий звернувся із заявою до міністра внутрішніх справ, однак втратив віру в об’єктивність правоохоронців після того, як розслідування було доручено тим, хто санкціонував напад. «Цинічне рішення підштовхнуло мене подати заяву про призупинення членства у більшості, доки не покарають усіх винуватих...», — заявив народний депутат.
Постанову ВР про створення слідчої комісії було прийнято.
Народні депутати розглянули проект закону «Про загальнонаціональну космічну програму на 2003 — 2007 роки». Доповідав генеральний директор Національного космічного агентства України Олександр Негода. Він, зокрема, наголосив, що вітчизняна космічна галузь —єдина, яка за роки перехідного періоду втримала високі позиції. Наприклад, 50 відсотків виробленої нею продукції експортується до найрозвиненіших країн. А «космічні» підприємства тільки у вигляді податків сплатили до бюджету у півтора разу більше коштів, ніж одержали. Нова національна програма, доповів Олександр Негода, грунтується на чотирьох основних пріоритетах. Це — проекти «Циклон-4» та «Наземний старт», що передбачають створення нового покоління космічних апаратів для моніторингу, дистанційного зондування Землі, науково-прикладне використання космічних засобів, реалізацію проривних технологій в національних космічних системах та інших галузях.
За п’ять наступних років на реалізацію цих проектів заплановано виділити 300 мільйонів гривень. Співдоповідач голова підкомітету Комітету ВР з питань промислової політики і підприємництва Віталій Майко та народні депутати, які взяли участь в обговоренні законопроекту, відзначали незаперечні успіхи космічної галузі. Запропонований проект закону сприятиме розвитку космічної діяльності України.
Того дня депутати також обговорили проекти законів «Про насіння та садивний матеріал»; про внесення змін до законів «Про ліцензування певних видів господарської діяльності»; «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», інші законодавчі документи, остаточна доля яких має вирішитися сьогодні під час голосування.