У Житомирі 4 вересня на майдані Рад відбувся мітинг опозиційних сил — своєрідна «репетиція» всеукраїнської акції громадянського протесту «Повстань, Україно!», запланованої на 16 вересня. Виступаючи на ньому, а затим і на прес-конференції, Юлія Тимошенко особливий наголос робила на тому, що «люди з різними прапорами відчувають, що вони одна команда». Учасники опозиції, за її словами, «стали сильніші, мудріші, коли об’єдналися заради очищення життя від бруду». А те, що партії, які ініціювали акцію протесту, дотримуються різних ідеологій, сьогодні не так важливо — «потім розберемося». Спершу треба досягти мети цих спільних дій, а в їх успіху вона не сумнівається. Дострокові президентські вибори — чесні й прозорі, заявила Юлія Тимошенко, потрібні, зокрема, й тому, що жодних позитивних перетворень за останні 11 років в Україні не проводилося, а тільки працювали «технології руйнації».
Сьогодні межа пролягає не між лівими і правими, а між тими, хто за чесну владу, і тими, хто за злодійську, — так пояснив причини об’єднання різних політичних сил Олександр Мороз, зазначивши: «Поки ми будемо боротися між собою, країну розграбують, і тоді не матиме значення колір прапора».
Критично поставилися лідери опозиційних сил до листа Президента України до парламенту. Проблема не в дефіциті правильних гасел, а в тому, які дії влада прикриває такими гаслами,  висловився з цього приводу Петро Симоненко.
До спільних дій учасників мітингу закликав також лідер УРП «Собор» Анатолій Матвієнко.
Керівники опозиційних партій нарікали на штучно створений інформаційний вакуум навколо акцій, які вони проводять.