Спільне засідання Комітету ВР з питань бюджету та економічного блоку Кабінету Міністрів, а також нарада з бюджетних питань за участю Прем’єр-міністра Анатолія Кінаха, глави Нацбанку Володимира Стельмаха и голови Рахункової палати Валентина Симоненка пройде на цьому тижні.
Про це журналістам повідомив глава профільного комітету Петро Порошенко.
Він висловив занепокоєння стосовно дотримання строків бюджетного процесу, нагадавши, що 15 серпня був готовий перший варіант проекту закону про держбюджет, але до 3 вересня в комітеті «немає інформації» про те, що пропозиції комітету з бюджету-2003 враховані урядом.
Коментуючи на прохання журналістів звернення Президента до парламенту, в якому Леонід Кучма, зокрема, зазначив, що чекає від парламенту вчасного прийняття бюджету на 2003 рік, Петро Порошенко підкреслив, що «дуже хотів би поділяти сподівання Президента», проте, за його словами, цьому заважає невиконання «левової частки» пропозицій народних депутатів.
П. Порошенко нагадав, що «цілком справдилися» прогнози стосовно нецільового використання бюджетних коштів, фінансування соціально орієнтованих галузей за залишковим принципом, зловживання у використанні коштів із соціального фонду держбюджету.
«За даними Рахункової палати, в межах 1,9 млрд. грн. використано урядом не за призначенням», — заявив глава Бюджетного комітету, додавши, що «парламент має на це відреагувати».
Якщо уряд «вчасно представить проект бюджету-2003» з урахуванням пропозицій Бюджетного комітету, заявив П. Порошенко, «комітет буде конструктивно налаштований щодо уряду».