На прес-конференції лідера блоку «Наша Україна» Віктора Ющенка журналістам вручили текст відкритого листа до Президента України. Аналізуючи процеси, які відбуваються в державі, Ющенко сказав, що «Наша Україна» стурбована ситуацією, що склалася. На його погляд, вона розвивається непрогнозовано. «Ми скочуємося, —вважає Віктор Ющенко, — до роботи в режимній системі. Проти багатьох народних депутатів порушують карні справи. Вимога до опозиційних парламентаріїв одна: зрадити, поповнити отару, яка називається більшістю».
За словами Віктора Ющенка, стабілізувати становище можна. Перше: повернути центр політичного життя до Верховної Ради і створити у стінах парламенту справжню демократичну більшість. Її повинна формувати не адміністрація Президента. Глава адміністрації Президента має зрозуміти, що Верховна Рада не є філією СДПУ(о). Друге: демократична більшість має невідкладно сформувати уряд за участю Президента. Все інше — пусте, у тім числі й пошуки так званих шляхів співпраці між парламентом і урядом. Третє: щоб відбулося все це, політичні сили повинні підписати угоду про політичні зміни та економічну політику. Таку угоду давно підготувала «Наша Україна».
Іншої більшості у Верховній Раді бути не може, вважає лідер «Нашої України». Нинішній склад парламенту, переконаний Віктор Ющенко, здатен сформувати саме демократичну більшість.