Для реалізації завдань, поставлених у посланні Президента України Леоніда Кучми до народу з нагоди Дня незалежності, необхідно створити конституційну комісію з політичної реформи в країні. Про це повідомив в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» постійний представник глави держави в парламенті Олександр Задорожній.

За його словами, питання полягає в тому, чи цю робочу групу буде сформовано як консультативний орган при Президенті України, до якої увійдуть представники всіх політичних сил, чи створять конституційну комісію, повноваження і функції якої буде закріплено відповідною постановою Верховної Ради. До того ж, зазначив О. Задорожній, у парламенті поки що немає досвіду внесення змін до Конституції.
Говорячи про політичну реформу, запропоновану Л. Кучмою, Олександр Задорожній виділив три аспекти: створення коаліційного уряду і законодавчих умов для його формування, адміністративно-територіальна реформа і реформа виборчої системи.
При цьому він зазначив, що адміністративно-територіальна реформа меншою мірою, а реформування виборчого законодавства взагалі не пов’язане з реформуванням Конституції.
Відповідаючи на запитання про можливість проведення дострокових виборів у зв’язку із запропонованим Президентом реформуванням виборчого законодавства, О. Задорожній сказав, що звернення глави держави не мало на меті проведення дострокових виборів.