Днями Донецьк святкував День міста,а шахтарі —професійне свято
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин надіслав з цього приводу привітання донеччанам. Звертаючись до шахтарів, глава парламенту наголосив: «Вугільні регіони України переживають непрості часи. Обмежене фінансування і технологічна відсталість та інші застарілі проблеми, зумовлені колишнім курсом на поступове згортання видобутку вугілля, спричинили в галузі кризові явища, які сьогодні глибоко хвилюють і українське суспільство, і керівництво держави.
Нині склалася тверда впевненість, що вугільна промисловість є ключовою для енергетичної безпеки України, а тому вимагає найпильнішої уваги з боку всіх гілок влади. Не маю сумніву, що спільними зусиллями нам вдасться знайти єдино правильні рішення, які стануть основою стабілізації і майбутнього зростання вугільної промисловості та створення безпечних умов праці і забезпечення гідного рівня життя українських шахтарів. Верховна Рада України шукає шляхи до цього вже у процесі підготовки Державного бюджету на 2003 рік.
Донецьк — яскрава зірка серед українських міст, підкреслив у вітанні Володимир Литвин. — Наявний тут індустріальний, науковий, культурний потенціал великою мірою визначає динаміку економічного і соціального розвитку всієї України. Звідси беруть на озброєння кращий досвід інші регіони. Ваші успіхи додають упевненості людям у всіх куточках нашої держави.
Місту, в якому ви живете і працюєте, випала честь бути столицею шахтарського краю. Шахтар — високе звання. І, попри всі труднощі та нестачу коштів, останнім часом держава по-справжньому береться за виправлення становища у вугільній галузі. Необхідність докорінних змін розуміють усі гілки влади. Зі свого боку, Верховна Рада України законодавчо забезпечуватиме поліпшення умов праці і побуту шахтарів, гарантування їхньої безпеки, підвищення соціального статусу».