Упродовж останніх тижнів деякі друковані та електронні засоби масової інформації, зазвичай недержавні, а почасти й відверто заангажовані, розгорнули чергову кампанію з дискредитації міської влади столиці, і насамперед київського міського голови Олександра Омельченка.

Шпальти газет і програми окремих телеканалів зарясніли упередженою, викривленою інформацією з необ’єктивним трактуванням стану справ у досить широкому спектрі галузей міського господарства — від нагнітання проблем транспорту, енергозабезпечення до вкрай суб’єктивної оцінки деяких архітектурних рішень та питань, що стосуються соціального захисту киян. Мало того, почали з’являтися повідомлення з натяками, які ставлять під сумнів спроможність київської влади повноцінно здійснювати виконавчі функції і державного, і місцевого рівнів.
Прес-служба уповноважена заявити, що Київська міська рада, Київська міська та районні в місті Києві державні адміністрації керуються в своїй роботі винятково чинним законодавством, указами Президента України, постановами Верховної Ради, Кабінету Міністрів та рішеннями органів місцевого самоврядування.
Не займаючись політиканством, міська влада демократично та цілеспрямовано здійснює керівництво всіма сферами життєдіяльності Києва як столиці України і в повному обсязі виконує обов’язки, покладені на неї державою. Про це відкрито і в письмовій формі, і під час офіційної зустрічі київський міський голова Олександр Омельченко поінформував Президента України Леоніда Кучму. Під час зустрічі відзначалося, що в Києві забезпечено соціальну, економічну і політичну стабільність, дотримання громадянами норм правопорядку та виконання соціальних заходів, спрямованих на поліпшення умов життя і праці киян.
Але надбання Києва стали кісткою в горлі окремим політиканам, олігархам і деяким політичним силам. Тому й використовують вони підконтрольні газети та телеканали для виступів проти міської влади, її керівництва, щоб створити інтригу. Втім, кияни демонструють виваженість, порозуміння, державницьку позицію. Київ був і залишається прикладом політичної і соціальної стабільності та економічного зростання в Україні.
За програмою, затвердженою Президентом України, столиця належно підготувалася до відзначення головного державного свята —Дня незалежності, і Київ та кияни з притаманною їм гостинністю гідно зустрінуть і співвітчизників, і представників зарубіжних делегацій.
22 серпня 2002 року.