Молодіжний футбольний союз України та Федерація футболу України не залишилися осторонь святкування Дня незалежності і започаткували власний футбольний турнір — фан-клубів «Кубок незалежності». Вже в дебюті змагання отримали статус міжнародних. Шість команд, серед них і фанати лідерів російського футболу — «Спартака» та «Зеніту», візьмуть участь у Кубку, що проходитиме з 23 по 26 серпня на київському стадіоні «Старт».
Серед інших учасників турніру варто виокремити і команди фан-клубів лідерів національного чемпіонату: донецького «Шахтаря», київських «Динамо» і «СКІФу», а також харківського «Металіста». Саме ці суперники змагатимуться за приз. На учасників очікують розважальна програма, пам’ятні подарунки, призи і дипломи. Обслуговуватимуть турнір компетентні арбітри зі столичної федерації футболу.
Цими ж днями десятиріччя святкує Український національний комітет молодіжних організацій, що також зробив свій внесок у підготовку до змагань. Це починання, а планують проводити турнір щорічно, підтримали також Професіональна футбольна ліга України, ФК «Динамо» Київ та інші.
Організатори вважають, що головним завданням змагань є пропаганда здорового способу життя і налагодження дружніх стосунків між уболівальниками футбольних клубів різних країн.
23 серпня. 15.00. «Динамо» — «Шахтар». 17.00. «Металіст» — «СКІФ».
24 серпня. 12.00. Відкриття турніру. 13.00. Товариський матч. «Журналісти» — «Артисти». 15.00. «Зеніт» — «Шахтар». 17.00. «Спартак» — «Металіст».
25 серпня. 12.00. «Динамо» — «Зеніт». 14.00. «Спартак» — «СКІФ».
26 серпня. 10.00. Матч за 3—4 місця. 12.00. Матч за 1—2 місця. 14.00 Закриття турніру.
Комітет у зв’язках із громадськістю та ЗМІ ФФУ.