Заступник Голови Верховної Ради України Олександр Зінченко (на фото — праворуч) пропонує визначити коло найпотужніших підприємств, економічні показники яких підтверджують їх стабільне зростання.

Про це заступник глави ВР повідомив у середу (20 серпня) кореспондентові газети «Голос України» під час відвідання Авіаційного науково-технічного комплексу імені Антонова.
За словами Олександра Зінченка, йдеться про необхідність визначення невідкладних завдань зі створення сприятливих умов на державному рівні для розвитку великого промислового виробництва в Україні, «традиційно потужного і характерного для української економіки, а також впливового для багатьох світових ринків».
«Ми маємо, — вважає О. Зінченко, — точно ідентифікувати всі реальні можливості та умови роботи промислових українських великих підприємств», на які «Україна має спиратися у своєму економічному розвитку».
«Якщо на ноги підніметься велике промислове виробництво, це побачать в Україні, це відчують і за її межами», — сказав Олександр Зінченко.
Такий підхід, на його думку, дасть змогу «сформувати, з одного боку, сталу систему захисту провідних держпідприємств країни на різних рівнях від неправомочного втручання держчиновників, а з другого боку, створити найсприятливіше середовище для розвитку системи управління цими підприємствами, за якої наявність державної власності не гальмувала б інвестиційний процес, а навпаки, стимулювала його».