Наступна сесія Верховної Ради буде «складна в усіх відношеннях». Таку думку висловив Голова ВР Володимир Литвин під час учорашньої зустрічі з генеральним секретарем Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) Костою Перейрою. «Складність полягатиме і в її тривалості, і, що найголовніше, в тих завданнях, які потрібно буде розв’язати парламентаріям, — пояснив В. Литвин. — Насамперед ми зобов’язані ухвалити бюджет на наступний рік, а це дуже непростий процес».
Водночас, розповів Голова ВР, для народних депутатів створено всі умови для плідної роботи: сесійна зала буде оснащена технічною системою, що не має аналогів у Європі. Зокрема, повідомив він, відтепер парламентарії просто на робочому місці зможуть працювати з Інтернетом, що позбавить їх необхідності возитися з купою паперів.
Говорячи про справи авіаційні, Голова Верховної Ради нагадав співрозмовнику, що Україна — одна з небагатьох держав, які здійснюють повний цикл літакобудування: від проектування лайнерів до будівництва. «Враховуючи це, ми вважаємо доцільним і важливим збільшення ролі нашої держави в ІКАО і її присутність у структурах організації. Це, безумовно, піде на користь і Україні, і організації», — зазначив Володимир Литвин.
Коста Перейра цілковито підтримав цю ідею, повідомивши: нині обговорюється питання збільшення на три місця складу Ради ІКАО, отож Україна має всі підстави посісти одне з них. Керівник ІКАО також наголосив на важливості вчасної адаптації стандартів організації до національного законодавства. «Для нас надзвичайно важливі ваше розуміння відповідних питань і ратифікація документів ІКАО», — заявив він. К. Перейра висловив задоволення тим, що Верховна Рада вже ратифікувала майже півтора десятка відповідних документів.