Комітет Верховної Ради України з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму працює над законопроектами, що їх пропонуватиме до розгляду другою сесією парламенту.
Це, зокрема, законопроекти про внесення змін до законів: статті 7 «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні» (про працевлаштування молоді); «Про туризм» у другому читанні (передбачає законодавче врегулювання нових видів туризму — екстремального, еко, сільського, спортивного); «Про підтримку олімпійського, параолімпійського руху та спорту вищих досягнень в Україні» (про надання пільг спонсорам); «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»; «Про органи і служби у справах неповнолітніх та спеціальні установи для неповнолітніх» (пропонується створити спеціальні служби ресоціалізації безпритульних неповнолітніх); «Про соціальну роботу з дітьми та молоддю» (про відвернення насильства в сім’ї); «Про фізичну культуру і спорт» (про розвиток масового спортивного руху).
У комітеті триває робота над законопроектами: «Про товариство сприяння обороні України»; «Про альтернативну (невійськову) службу»; «Про спортивні лотереї», про ратифікацію додаткового протоколу Антидопінгової конвенції.
У листопаді комітет пропонує розглянути проект Національної програми підтримки молоді на 2003—2008 рр. та провести парламентські слухання про становище молоді (нове покоління України 1991—2002 рр).
Упродовж другої сесії комітет планує у вересні-жовтні під час виїзних засідань в Івано-Франківській та Чернігівській областях проаналізувати перспективи розвитку сільського екотуризму і формування відповідної нормативно-правової бази. У грудні — про вдосконалення матеріально-технічного оснащення баз олімпійської підготовки у Державному олімпійському навчально-спортивному центрі. У січні комітет пропонуватиме Верховній Раді під час дня уряду проаналізувати, як Кабінет Міністрів, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування реалізують заходи з підготовки спортсменів до участі у літніх ХХVІІІ Олімпійських та ХІІ Параолімпійських іграх, повідомляє інформуправління Верховної Ради.