Генеральна прокуратура України попередила журналістів про неприпустимість некоректного підходу під час виконання професійних обов’язків і про відповідальність за розповсюдження неправдивої інформації. Про це йдеться в повідомленні для ЗМІ, яке розповсюдила прес-служба Генпрокуратури.

Наші колеги розмістили уривки з інтерв’ю заступника Генерального прокурора Віктора Шокіна «Новому каналу». Віктор Шокін, зокрема, сказав, що «слідство відпрацьовує абсолютно всі версії, не відкидаючи і припущення, що Георгій Гонгадзе живий». Газети «Молодь України», «Україна молода» та «Факты» надрукували повідомлення у власній інтерпретації, яка насправді спотворила інформацію і не відповідає дійсності, йдеться у повідомленні.
Водночас агентство УНІАН повідомило, що відбулася зустріч Лесі Гонгадзе з Віктором Шокіним та представником слідчої групи з розслідування кримінальної справи про вбивство Георгія Гонгадзе Андрієм Булигою.
З посиланням на Інститут масової інформації агентство повідомляє, що представники Генеральної прокуратури висловили готовність до співпраці з потерпілою стороною в особі Лесі та Мирослави Гонгадзе, а також їхніми представниками, зокрема генеральним секретарем Міжнародної організації захисту свободи слова «Репортери без кордонів» Робером Менаром.
Потерпілій стороні Віктор Шокін запропонував визначитися з обсягом необхідних експертиз у цій справі. Заступник Генерального прокурора України заявив, що побажання потерпілих буде враховано слідчою групою.