Кореспондент львівської газети «Експрес» Богдан Куфрик подав до місцевого суду Галицького району позов до міського голови Львова Любомира Буняка.
Він звинувачує мера в тому, що 7 серпня на початку брифінгу Л. Буняк незаконно, як вважає позивач, зажадав від Куфрика залишити залу на тій підставі, що його газету на цей брифінг не запрошували.
Богдан Куфрик вимагає, щоб дії львівського міського голови визнали неправомірними, а йому виплатили моральну компенсацію у розмірі 825 грн., які він обіцяє у разі виграшу судового процесу перерахувати до фонду допомоги постраждалим від авіакатастрофи 27 липня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
Керівник прес-центру міськради Львова Андрій Скоп повідомив, що його служба знає про цей позов лише з чуток та з повідомлень ЗМІ.
А. Скоп заявив, що зустріч Любомира Буняка з представниками ЗМІ була «свого роду нарадою» і що «міський голова запросив на цю зустріч тих журналістів, яких вважав за потрібне». Відповідаючи на запитання журналістів, чому серед запрошених не виявилося представників двох найбільш тиражованих львівських газет — «Експресу» й «Високого Замку», керівник прес-центру сказав, що позиція Л. Буняка полягає в тому, що саме ці два видання у своїх публікаціях після авіакатастрофи «були некоректні щодо львів’ян».
Керівник прес-центру також наголосив, що Л. Буняк нікого не виганяв із зустрічі, а попрохав залишити залу тих людей, яких не запрошував і з якими не хотів спілкуватися. Він зазначив, що Б. Куфрик «з розумінням поставився до прохання мера й залишив залу».
«Чи містилися у цій події якісь порушення закону й морального порядку, нехай визначає суд», — сказав А. Скоп.