Законодавці під час наступної сесії планують звернути увагу на проблеми розвитку малого і середнього бізнесу. За повідомленням Інформаційного управління Верховної Ради України, Комітет ВР з питань промислової політики і підприємництва планує провести виїзне засідання в Одеській області, де буде проаналізовано ситуацію з дерегулювання підприємницької діяльності у цьому регіоні нашої держави.

Ситуацію, що складається з розвитком малого і середнього бізнесу, комітет ВР хоче винести і на обговорення низки «круглих столів». Зокрема, на них обговорюватимуть питання оподаткування структур малого підприємництва. Окремою темою буде проблема державної реєстрації юридичних та фізичних осіб — суб’єктів підприємницької діяльності. Водночас комітет планує винести на обговорення народних обранців на другій сесії законопроект «Про засади регуляторної політики у сфері підприємницької діяльності».
Окрім цього, сесії буде запропоновано обговорити проекти законодавчих актів «Про загальнодержавну (Національну) програму України на 2003—2007 роки», «Про Національну програму розвитку та реформування гірничо-металургійного комплексу України до 2010 року» та «Про завершення будівництва Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд». Протягом другої сесії Комітет ВР з питань промислової політики і підприємництва планує внести на обговорення парламенту 50 законопроектів, спрямованих на подальшу модернізацію української економіки і промисловості зокрема.