Міністр юстиції Олександр Лавринович підбив підсумки роботи за перші сто днів на цій посаді.
— Сто днів на посаді Міністра юстиції України стали продовженням роботи, започаткованої на посаді державного секретаря Міністерства юстиції, — зазначив він.
За словами Олександра Лавриновича, вдалося здійснити все, що було пріоритетом на першому етапі, повідомили у прес-службі міністерства. Насамперед це стосується реформування державної виконавчої служби. Зроблено кілька кроків з підвищення ролі міністерства як нормотворчого центру. Олександр Лавринович відзначив розробку Міністерством юстиції кількох важливих законопроектів, що мають забезпечувати етапність адміністративної реформи в державі і стосуються функціонування системи управління та самоврядування. Крім того, підкреслив він, виконано комплекс заходів з реалізації Закону «Про судоустрій».
Ще одним важливим напрямом роботи юридичного відомства Олександр Лавринович назвав кроки у представленні державних інтересів у зарубіжних юрисдикційних органах, зокрема в Страсбурзькому суді, — зі створення Міжнародного кримінального суду.
Надалі, за словами Олександра Лавриновича, одним з найважливіших напрямів роботи буде зміна структури Міністерства юстиції. Змінюватиметься вона істотно, але це має бути зроблено так, щоб жодна функція міністерства не постраждала. Щоправда, в нинішньому році радикального реформування Мін’юсту не відбудеться. Нова структура, з новими функціональними обов’язками кожної з підсистем, створених під час реформування, працюватиме в наступному році.