Вінницький обласний апеляційний суд зобов’язав Центральну виборчу комісію визнати недійсними результати повторних виборів до Верховної Ради України у 18-му виборчому окрузі.
Як передає УНІАН, Вінницький обласний апеляційний суд повторно розглянув скаргу кандидата у народні депутати України по 18-му одномандатному округу Валерія Коломойцева-Рибалки, якого було знято з реєстрації. Суд вирішив задовольнити цю скаргу.
19 липня Вінницький обласний апеляційний суд вже розглядав заяву В. Коломойцева-Рибалки і ухвалив рішення скасувати результати голосування на повторних виборах до Верховної Ради 14 липня по виборчому округу № 18 через порушення окружною комісією закону про вибори народних депутатів. Проте окружна виборча комісія не врахувала вимоги суду і оголосила переможцем на повторних виборах у цьому окрузі М. Одайника, голову сільськогосподарського товариства «Яланецьке», за якого проголосували 46 тис. 276 виборців. Це рішення підтримала ЦВК, яка 30 липня вручила переможцю тимчасове посвідчення народного депутата України.
Микола Одайник з приводу рішення Вінницького обласного апеляційного суду заявив, що не вважає його таким, що може вплинути на позбавлення його мандата народного депутата України.
У свою чергу, В. Коломойцев-Рибалка, який був народним депутатом у парламенті другого та третього скликання, вважає, що судова система в Україні є досконалою і рішення, винесені ім’ям України, є остаточні.