Президент України Леонід Кучма не прийняв відставку Міністра оборони Володимира Шкідченка. Про це він повідомив під час свого перебування в Севастополі з нагоди 10-річчя Військово-Морських Сил ЗС України.
Генерал армії Шкідченко написав рапорт про відставку наступного дня після скнилівської трагедії. Нагадаємо, що міністерське крісло у військовому відомстві він посів 12 жовтня 2001 року після відставки свого попередника Олександра Кузьмука, якого було звільнено з посади у зв’язку з катастрофою російського Ту-154, збитого над Чорним морем під час навчань ППО України. На день львівської трагедії міністр перебував у відпустці, а його обов’язки виконував начальник Генштабу ЗС України Петро Шуляк, якого Президент відправив у відставку.
Шкідченко, перебуваючи разом з головнокомандувачем ЗС України у Севастополі, привселюдно вибачився перед українським народом за трагедію у Львові, визнав провину очолюваних ним Збройних Сил. Генерал армії зазначив, що після катастрофи Су-27 буде «перероблено нормативну базу проведення заходів з бойової підготовки, а також так званих шоу» і як предмет у військових вузах викладатимуть техніку безпеки. Міністр звернувся до засобів масової інформації із закликом не травмувати населення показом жахливих кадрів скнилівської трагедії.
Кілька днів тому в інтерв’ю газеті «День» голова державної комісії з розслідування причин катастрофи Євген Марчук поділився тим, що спало йому на думку під час поховання загиблих на летавищі Скнилів тієї чорної суботи. Він висловив припущення, що найбільшим покаранням для військовиків була б присутність на цьому похороні, коли в останню путь проводжали дорослих людей, дітей, цілі сім’ї, життя яких обірвалося під уламками літака.
А прес-центр Військово-Повітряних Сил України спростував інформацію про те, що Леонід Фурса, що нині виконує обов’язки головнокомандувача ВПС, розробляв і затверджував порядок проведення авіаційного свята. Як заявила прес-служба, всі організаційні документи розробляло командування 14-го авіаційного корпусу.