Смерть людини — це завжди горе, адже життя її —найбільша цінність. Не можна передати словами біль утрати від загибелі наших співвітчизників на львівському аеродромі. Ми висловлюємо щирі співчуття сім’ям та рідним загиблих.

На жаль, ця катастрофа стала черговою ланкою в ланцюгу трагедій, що останнім часом стали страшною реальністю нашого повсякденного життя. Щоразу знаходять винних, карають «стрілочників», але трагедії раз у раз повторюються.
Зрозуміло, що Верховний Головнокомандувач Кучма не зробив жодних висновків після подій річної давності, коли загинули ні в чому не винні люди в літаку цивільної авіації, що пролітав над українською землею. Чи вже забуто про влучення військової ракети у житловий будинок у Броварах, про людські життя, якими оплачується кожна тонна видобутого вугілля?
Усі ми маємо усвідомити, що в подібних трагедіях винна система, на чолі якої стоїть особа, котра опікується не державними проблемами, а захистом інтересів наближених кланів та зміцненням особистої влади.
Ми категорично проти того, щоб трагедії використовувалися в політичних спекуляціях, але не можемо не звернути увагу суспільства, що нинішня влада, яку не цікавить людина, працює тільки на самозбереження.
Від блоку «Наша Україна» — В. Ющенко. 
Від Соціалістичної партії України —О. Мороз. 
Від БЮТ — Ю. Тимошенко.
 
Примітка: лідер КПУ П. Симоненко утримався від підписання заяви в зв’язку з тим, що 29 липня очолювана ним партія вже зробила заяву аналогічного змісту.