Приголомшені трагічними наслідками авіашоу, яке відбулося у Львові 27 липня цього року з нагоди 60-річчя 14-го авіаційного корпусу ВПС України, ми, депутати групи «Народовладдя» у Верховній Раді України, висловлюємо співчуття усім, хто постраждав внаслідок катастрофи літака Су-27, рідним та близьким загиблих і поранених.

На наше глибоке переконання, кривава трагедія стала наслідком серйозних прорахунків у функціонуванні Збройних Сил, недоліків, що допускаються при їх реформуванні, наслідком безвідповідальності і легковажного ставлення до виконання своїх обов’язків військового керівництва.
Підтримуючи рішучі кроки Президента України щодо звільнення зі своїх посад низки керівників Збройних Сил, депутатська група «Народовладдя» вимагає провести детальне розслідування причин катастрофи і вжити рішучих заходів, щоб подібне ніколи не повторилося. Водночас ми звертаємо увагу на те, що львівська трагедія — це лише ланка у ланцюгу надзвичайних подій, до яких були причетні наші військові протягом останніх років. Кров невинних жертв ставить на порядок денний необхідність не лише виробити сучасну воєнну доктрину докорінного реформування військових структур, а й змінити саму психологію військовослужбовців, підвищити їх відповідальність за свої рішення і вчинки, налагодити ефективний контроль суспільства за діяльністю своїх захисників.
Час нарешті зрозуміти: демократизація взагалі, і армійська зокрема, — це насамперед висока відповідальність, відповідальність перед народом, товаришами по зброї, перед власним сумлінням і совістю.
Ми твердо переконані: треба покінчити з показухою у різних сферах суспільного життя країни — в час, коли життєвий рівень більшості населення України нижчий за прожитковий мінімум. Народ втомився від показної могутності і величі, від гучних слів і браку конкретних справ. Через недбалість керівників різних рівнів та рангів, злочинне розкрадання і розтринькування коштів на всілякі салюти, феєрверки і шоу, на землі і під землею безневинно гинуть годувальники родин, діти і цілі сім’ї.
Не можна далі терпіти, щоб на керівних посадах працювали професійно не підготовлені, непатріотично налаштовані, бездушні люди, для яких головне —турбота про власне благополуччя та особисте збагачення.
Група «Народовладдя» рішуче вимагає від усіх, кому доручено захищати життя людини і стабільність у країні, вжити жорстких заходів, щоб убезпечити суспільство від подібних катастроф і трагедій, викорінити не на словах, а на ділі злочинну недбалість, злодійство, розхлябаність і протиставити цьому злу всю силу закону та громадянську нетерпимість. Ми повинні всенародно навести порядок в нашому українському домі.
Ніхто інший за нас цього не зробить!
Депутатська група «Народовладдя» прийняла рішення перерахувати свою місячну зарплату у Фонд допомоги родинам, які постраждали у львівській трагедії.