27 липня 2002 року сталася страшна трагедія — на аеродромі Скнилів у Львові під час повітряного шоу з нагоди 60-річчя 14-го авіаційного корпусу Військово-Повітряних сил України зазнав катастрофи військовий літак Су-27, що призвело до жахливих та безпрецедентних жертв цивільного населення. 83 оcоби загинули, з них 19 дітей. Понад сто людей отримали поранення та травми. 18 потерпілих перебувають у критичному стані, й медики ведуть боротьбу за їхні життя.
Людина — це найвища цінність у світі. А коли одна катастрофа забирає десятки людських життів, стає жахливо. Трагедія сімей, трагедія кожної людини не може залишити байдужим нікого.
Депутатська група «Регіони України» висловлює щире співчуття сім’ям загиблих. Те, що сталося на авіаційному шоу, — це не лише біль рідних і близьких, це біль усіх нас, це наша втрата. Цю біль не можна вгамувати словами. Дітям ніхто не поверне батьків, батькам — їхніх дітей. Народні депутати—члени фракції «Регіони України» з вами, хто зараз страждає в горі та скорботі.
Урядова комісія, яка нині працює на місці катастрофи, ще зробить висновки про причини того, що сталося. Але вже тепер очевидно, що третій за останні роки трагічний інцидент у збройних силах із численними жертвами серед мирного населення свідчить про глибоку кризу Збройних Сил України.
Ситуація в українській армії вимагає негайних і рішучих дій. Фракція «Регіони України» підтримує Президента України Л. Кучму в його діях з цього приводу та докладе всіх зусиль для допомоги родинам загиблих, законодавчого забезпечення реформування вітчизняних збройних сил, відвернення подібних катастроф у майбутньому.