Колона з десяти автомобілів з гуманітарним вантажем для учасників АТО вирушила з Вінниці на схід країни.


Вісім тонн харчових продуктів, сім тонн води, тисяча буханців хліба, ліки, одяг, засоби гігієни — все це зібрали громадські організації, підприємці, волонтери. Вінницька міськрада виділила майже дві тонни дизельного пального для заправки автомобілів, які доправлять вантаж у Донецьку та Луганську області. Їх супроводжують 30 активістів.


— Пересування колони міська влада координує із штабом АТО, — сказав в.о. міського голови Вінниці Сергій Моргунов, який разом з вінничанами проводжав у дорогу земляків.


— Два автомобілі доправлять вантаж у госпіталі Красноармійська, Лисичанська, Сватового, Артемівська, Маріуполя, — розповів волонтер Сергій Борисенко. — Решта поїдуть у підрозділи, де служать представники Донбасу.


Керівник громадської організації «Самооборона Майдану у Вінницькій області» Андрій Книжник повідомив, що вже розпочато збір допомоги, яку відправлять на схід у серпні. До поїздки також готуються колективи художньої самодіяльності. Вони вітатимуть захисників з черговою річницею Незалежності України.


Вінницька область.