Львівський апеляційний окружний суд розглянув справу щодо фінансування Вільховецькою об’єднаною територіальною громадою (ОТГ) медичної галузі та спрямував її до Закарпатської ОДА. Суд визнав незаконним і нечинним рішення Вільховецької ОТГ «Про бюджет на 2016 рік» зі змінами й доповненнями, які ухвалювалися протягом поточного року, і зобов’язав керівництво громади в місячний термін затвердити новий бюджет з урахуванням витрат на медичні заклади другого рівня.


— Постанова суду набула законної сили, — наводить слова голови ОДА Геннадія Москаля його прес-служба. — Тому якщо найближчим часом керівництво ОТГ не профінансує вторинну медичну допомогу, як це передбачено законом, виконавча служба опише майно громади, а я ініціюю через суд питання про розформування Вільховецької об’єднаної територіальної громади як такої, що порушує закон і не виконує рішення суду. Попереджаю, що гратися ні з ким не збираюся і жодної самодіяльності, яка провокує фінансовий дисбаланс, на Закарпатті не допущу.


Доречно буде нагадати, що Вільховецька ОТГ усупереч бюджетному законодавству відмовилася виділити отримані з державного бюджету кошти в Тячівський районний бюджет для фінансування медичних закладів другого рівня. Це в свою чергу призвело до виникнення заборгованості у зарплаті у працівників районних медичних закладів, які надають медичну допомогу в тому числі й мешканцям Вільховецької ОТГ.

Закарпатська область.