У Херсоні дедалі більше незадоволених як умовами життя в місті, так і невмінням чи небажанням місцевої влади це життя бодай трохи налагодити. 


За даними анкетування, організованого фахівцями соціологічної лабораторії Комітету виборців України, протягом року тут з 13,9 до 17,7 відсотка зросла кількість невдоволених корумпованістю чиновників. Стільки ж респондентів обурюються з приводу поганої якості медичного обслуговування, і ще 13,7 відсотка нарікають на черги та складнощі під час отримання різноманітних довідок та оформлення субсидій.


Розбиті дороги, високий рівень злочинності та безробіття — все це спонукало шістьох із кожних десяти городян назвати умови життя в рідному місті незадовільними або відверто поганими. Понад 40 відсотків респондентів вважають, що муніципальна влада в багатьох випадках під час прийняття важливих для громади рішень не бере до уваги думку членів громади. А 36,1 відсотка херсонців переконані: їхню позицію взагалі ніколи не враховують. Тож і не дивно, що роботу чинного міського голови Володимира Миколаєнка 21,5 відсотка учасників опитування назвали незадовільною, а 14,7 відсотка — просто поганою. За п’ятибальною шкалою городяни оцінили його роботу на 2,8 бала. Утім, ще гірший виявився рейтинг голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва. Він за тим самим опитуванням соціологічної лабораторії Комітету виборців України набрав 2,6 бала.


Херсон.