Дорогі друзі!


Від щирого серця вітаю вас із 110-ю річницею від часу заснування бібліотеки.


На сьогодні Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека імені К.А. Тімірязєва — одна з найбільших в області. Це знаний інформаційний, культурно-просвітницький, науково-методичний, координаційний центр, головне книгосховище та депозитарій краєзнавчої літератури Вінниччини.


Незважаючи на непростий історичний шлях, ваш заклад дбайливо зберігає безцінні здобутки вітчизняної й світової науки, культури, накопичені людством і втілені в друкованому слові, забезпечивши вільний доступ вінничан до цих духовних скарбів.


Важливо також, що бібліотека теплом і увагою оточує людей з особливими потребами, надаючи їм безперешкодну можливість ознайомлюватися з інформацією, літературою іноземними мовами, електронними базами даних.


Ваш колектив — згуртована команда професіоналів, яка, плекаючи українські традиції та етнографічні особливості регіону, водночас забезпечує успішний інноваційний розвиток свого унікального осередку духовності.


Бажаю всім вам міцного здоров’я, щастя та удачі у вашій благородній просвітницькій справі на ниві культурного розвитку нашої держави.


Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.