Днями у Вашківцях, що на Буковині, відбувся вже шостий фестиваль рідної пісні імені Василя Михайлюка "Квітне черемшина". До участі у фестивалі були запрошені вокальні ансамблі, тріо, дуети та окремі солісти. Учасники виконували пісні Василя Михайлюка, інші композиції, а за результатами фестивалю переможці отримали призи та почесні відзнаки.

 

Композитор Василь Михайлюк, автор знаменитої на весь світ пісні, народився у цьому містечку, тут мешкають його родичі, а на гостину щороку приїздить дедалі більше відомих виконавців. Зокрема, цього разу в журі були народна артистка України Валентина Ковальська -- солістка хору імені Верьовки і знаного колись тріо "Золоті ключі". Була також заслужена артистка, виконавиця народних пісень і активна своїми поїздками до воїнів на фронт Руслана Лоцман. Тож по закінченню вони заспівали одну з найвідоміших наших пісень, а зал багатоголосо її підхопив. І як зазначила донька композитора Ольга Михайлюк, батько неодмінно їх почув і буде втішений з того.

 

Варто нагадати, що селище Вашківці знамените не лише своїм відомим земляком, а й захоплюючим та яскравим фестивалем Маланки, який відбувається тут щороку 13 та 14 січня і на який, окрім вітчизняних туристів, з'їжджаються гості з багатьох країн, аби подивитися на неперевершене й самобутнє народне дійство.

 

Марина КРИВДА.

 

Голос України