Світ належить талановитим і наполегливим. Це вкотре підтвердила Анна Коломієць (псевдонім Анна Кареніна) (на знімку). З раннього дитинства вона мріяла стати модельєром. Вступила до коледжу Київського національного університету технологій та дизайну. Вибачте за штамп, але без нього не обійтись: теорію поєднувала з практикою. Як?

 

 

— Я прийшла у відому компанію, — розповідала тепер уже випускниця на зустрічі з викладачами і студентами коледжу відомий дизайнер з світовим ім’ям Анна К, — і сказала, що хочу співпрацювати. В шістнадцять років представила на тижні моди свою першу колекцію. Тож не бійтесь пропонувати свій талант. Нині в Україні і світі зріс інтерес до моди. Наші дизайнери проклали шлях за кордон. І, що важливо, там нас поважають і з нами рахуються. Щоб самореалізуватися, будьте наполегливішими.


— Право так стверджувати Анна має. Адже лише через п’ять років після представлення своєї першої колекції її добре знають у США, Англії, Італії, Ізраїлі й багатьох інших країнах. Де вона з’являється з своїми колекціями, провідні газети Нью-Йорка, Лондона, Мілана виходять із заголовками: «Вундеркінд», «Великі здобутки маленької дівчинки».


Роботу українського дизайнера цінують не лише критики. Бізнес охоче співпрацює з Анною. Нині колекції Анни К продаються в магазинах 25 країн.


—Мій бренд, — каже дизайнерка, — має прикрашати світ і прославляти Україну.


Важливо ось що. Всі колекції відомої дизайнерки шиються в Україні. На їх покази, які влаштовуються в Києві, збираються спеціалісти і журналісти з усього світу. Тож справді маленька дівчинка творить прекрасний імідж нашої держави.


Звичайно, каже ректор університету академік НАПН України Іван Грищенко, ми пишаємося випускницею. Така вона у нас не одна. Світ визнає і цінує їхній доробок, а заодно й рівень освіти в Україні. Міжнародні експерти назвали Київський національний університет технологій та дизайну серед ста найкращих дизайнерських шкіл світу. Зустріч із випускницею — не лише підсумок зробленого. Водночас урок для наставників і студентів.

Справді, сьогодні мало давати дизайнеру високу професійну підготовку — його треба готувати до вміння пробивати собі дорогу. Ми повинні готувати не просто знаючого, а й активного та ініціативного спеціаліста. Такі як Анна — повпреди України за кордоном.

Київ.


Фото надано коледжем КНУТД.