Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко (на знімку) у складі делегації Верховної Ради взяла участь у спільному засіданні Міжпарламентської ради «Україна—НАТО». Українську делегацію також представляють народні депутати Ірина Фріз, Марія Іонова, Оксана Юринець та інші.

«Спільне засідання Міжпарламентської ради «Україна—НАТО» — це важливий майданчик, який дає змогу не лише посилити міжпарламентський діалог з країнами—членами альянсу, а й обмінятися думками з високопосадовцями цієї безпеково-політичної організації», — зазначила Ірина Геращенко.
Вона наголосила, що в Україні реформи запроваджуються задля введення стандартів НАТО в різні сфери життя.
За її словами, українська делегація виступає за посилення співпраці з альянсом і очікує сигналу щодо можливого членства. «Росія, анексувавши Крим і Донбас, блокувала приєднання України до альянсу, але не можна їй у цьому підігрувати, бо тоді вона ніколи з тих територій не вийде», — сказала Перший заступник Голови Верховної Ради.
Також українська делегація вважає відмову нашій країні і Грузії в ПДЧ у 2008 році помилкою, яка дала можливість РФ розпочати агресію проти України та Грузії. Тому санкції проти Росії мають посилюватися доти, поки вона не виконає Мінські угоди.
Перший заступник глави парламенту на своїй сторінці у Facebook повідомила, що під час засідання Міжпарламентської ради «Україна—НАТО» відбулась цікава дискусія щодо методів і загроз гібридної війни. У цій проблематиці вже можемо ділитися досвідом протидії гібридним загрозам з нашими партнерами.
Учасники засідання детально обговорили роботу трастових фондів, які мають працювати ефективно, пропонувати більше програм для реабілітації, в тому числі психологічної, нашим військовим.
Інформуючи присутніх про безпекову і гуманітарну ситуацію на Донбасі, про зусилля щодо визволення заручників, Ірина Геращенко ще раз висловила позицію, що світ недостатньо гостро реагує на сам факт існування заручників, на те, що десятки українців утримуються в російських тюрмах та 162 — на окупованих територіях.