Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Матчі у відповідь. 10 квітня.

«Манчестер Сіті» (Англія) — «Ліверпуль» (Англія). 1:2. Голи: Жезус, 2, Салах, 56, Фірміно, 77. Перший матч — 0:3.

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Вокер, Отаменді, Ляпорт, Фернандіньо, Сілва (Гюндоган, 74), де Брейне, Сільва (Агуеро, 66), Стерлінг, Жезус, Сане. Тренер — Госеп Гвардіола.
«Ліверпуль»: Каріус, Александер-Арнолд (Клайн, 81), ван Дейк, Ловрен, Робертсон, Окслейд-Чемберлен, Вейналдум, Мілнер, Салах (Інгс, 89), Фірміно (Клаван, 81), Манс. Тренер — Юрген Клопп.

Рефері — Антоніо Матеу Лаос (Іспанія).
Манчестер. «Етігад». 53 461 глядач. 10 градусів.

***

«Рома» (Італія) — «Барселона» (Іспанія). 3:0. Голи: Джеко, 6, Де Россі, 58, Манолас, 82. Перший матч — 1:4.

«Рома»: Аліссон, Флоренці, Манолас, Фасіо, Жезус, Коларов, Наїнголан (Ель-Шаараві, 77), Де Россі, Строотман, Джеко, Шик (Ундер, 73). Тренер — Еусебіо Ді Франческо.
«Барселона»: тер Стеген, Семеду (Дембеле, 85), Піке, Юмітіті, Альба, Роберто, Ракитич, Бускетс (Алькасер, 85), Інієста (Гомес, 81), Мессі, Суарес. Тренер — Ернесто Вальверде.

Рефері — Клемен Тюрпен (Франція).
Рим. «Олімпіко». 56 580 глядачів. 15 градусів.

***

Після провалу «Манчестер Сіті» тиждень тому в Ліверпулі були сумніви, що підопічні Гвардіоли вдома виграють із таким рахунком. Але манчестерці відкрили рахунок уже на другій хвилині. І, здавалося, мали шанс зробити диво.

Однак стартовий успіх так і не дістав продовження. А футболісти «Ліверпуля» забили два м’ячі, довівши, що нині вони сильніші за суперника, і вийшли до півфіналу. Та заради справедливості треба згадати епізод, котрий стався наприкінці першого тайму і міг вплинути на підсумок протистояння.

Сане забив другий гол, але рефері скасував узяття воріт через ніби офсайд. Однак відеоповтор моменту спростував суддівське рішення. Було видно, що м’яч потрапив до ніг форварда господарів від суперника — Мілнера. Арбітр свого рішення не змінив...

***

А в Римі сталося те, в що важко було повірити. Здобувши вдома досить солідну перевагу, «Барса» вчисту програла опоненту з потрібним для того рахунком.

Із перших хвилин каталонці грали явно на збереження домашнього результату. Це була не «Барса», а лише її жалюгідна тінь. Тільки під кінець зустрічі, коли все стало зовсім сумно, гості почали демонструвати щось зрозуміле. Але навіть на одне взяття воріт їх не вистачило. У підсумку «вовки», виявивши волю і велике бажання, пробилися до півфіналу головного клубного євротурніру!

«Рома» святкує перемогу.

Фото uefa.com.