Нинішнього року Кабінет Міністрів затвердив п’ять окремих бюджетних програм з ремонту та будівництва доріг. Основна з них передбачає 6,6 мільярда гривень і полягає в продовженні ремонтних робіт по всій Україні на тих ділянках, які почали ремонтувати торік. Крім того, затверджено п’ять окремих бюджетних програм з окремим фінансуванням.

Перша
— на 4 мільярди гривень — має практично повністю відремонтувати дорогу від Львова до Умані.

Друга дасть змогу продовжити ремонт дороги Київ — Харків — Довжанський, на який виділять 2 мільярди гривень. Ці кошти буде спрямовано на завершення будівництва об’їзду навколо міста Лубни Полтавської області та закінчення ремонту на ділянці Харків — Слов’янськ у Харківській області.

Третя програма передбачає окреме бюджетне фінансування ремонту дороги Харків — Охтирка в Харківській і Сумській областях, у рамках якої заплановано виділити мільярд гривень.

Четверта: планується використати 2 мільярди гривень на ремонт дороги Дніпро — Решетилівка.

П’ята — окрема бюджетна програма з ремонту дороги Чернівці — Хмельницький — Житомир, на яку передбачено мільярд гривень. Крім того, чимало зусиль і фінансів докладатиме й влада на місцях, а також за програмою так званого митного експерименту. Саме таким є джерело фінансування на ділянці Слов’янськ — Краматорськ, де триває ремонт національної траси Слов’янськ — Донецьк — Маріуполь (на знімку). 

 

Фото з сайту Служби автомобільних доріг у Донецькій області.