У Кобеляцькій районній лікарні, що на Полтавщині, урочисто відкрили оновлене дитяче відділення. Після ремонту приміщення його облаштували там, де раніше приймали пологи.
Функціонування пологового відділення припинили. Таке непопулярне рішення спочатку викликало нарікання багатьох земляків. Однак його приймали з урахуванням сьогоднішніх реалій. Адже минулоріч тут своїх крихіток народжували 144 жінки. За таких обставин, на переконання фахівців, медичний персонал не може вдосконалювати практичних навичок і, власне, надавати якісні послуги відповідно до новітніх стандартів. Тому останнім часом жінки з Кобеляцького району народжували у сучасніших медзакладах Кременчука, Горішніх Плавнів і Полтави.
Водночас ішлося не лише про «переселення» дитячого відділення, в якому за рік лікують майже півтисячі юних пацієнтів, до відремонтованого приміщення. За гроші Світового банку, а також обласного та районного бюджетів тут тільки на придбання нового обладнання й апаратури витратили понад три мільйони гривень. За кошти спонсорів придбали ліжка та пральну машину. Тож тепер відділення стало справді сучасним. На урочистостях з нагоди його відкриття керівники області та району наголошували: досягнуто цього завдяки ефективній співпраці представників влади і депутатів різних рівнів.
До речі, у випадках екстрених пологів їх таки приймають і в Кобеляках. Для цього тут залишили все необхідне з міні-операційною включно. Та йдеться про справді одиничні випадки, яких після припинення функціонування профільного відділення було три. Водночас керівники району стверджують, що від землячок, які народжували в інших містах, нарікань не надходило.

Полтавська область.