Десятьох дітей може прийняти перший у Вінниці будинок сімейного типу, придбаний міською владою за кошти державної субвенції на підтримку дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

На знімку: Віталій і Анна Крищуки (в центрі) з трьома прийомними дітьми.

Подружжя Крищуків, яке має двох власних діток і чекає на третю, взяло на виховання трьох підлітків — хлопчика і двох дівчат. Батько-вихователь Віталій Крищук каже, що з новими членами родини вже подружилися. Їм 15, 16 і 17 років. Певний час спілкувалися, придивлялися один до одного. Пан Віталій працює тренером, тому постійно контактує з дітьми, добре вивчив їхню психологію. Чоловік не має сумніву в тому, що так само вдасться знайти спільну мову і з іншими дітьми, яких згодом візьмуть під свою опіку. Двоповерховий будинок, загальна площа якого майже 250 квадратних метрів, розрахований на проживання десяти дітей. Батько-вихователь мріє про той час, коли саме такою великою стане їхня родина. На території садиби росте садок, є гарне подвір’я з альтанкою, умови для відпочинку і навіть фізкультури.
Заступник міського голови Галина Якубович повідомила, що міська влада виділить кошти на придбання меблів. Тим часом кожна дитина отримала матеріальну допомогу.
— Другий рік поспіль держава надає цільові субвенції на придбання житла, а також створення будинків сімейного типу для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, — каже Галина Якубович. — Торік ми придбали п’ять квартир, стільки само у нинішньому році, а також створили перший у місті будинок сімейного типу. Молоді батьки виявили бажання опікуватися великою кількістю дітей. Пройшли відповідне навчання. Під час підписання документів на створення будинку сімейного типу подякували їм за бажання взяти на себе таку велику відповідальність.
Загалом на Вінниччині діє майже 60 будинків сімейного типу.

Віктор СКРИПНИК.
Фото з сайту Вінницької міськради.