На Донбасі мир так і не запанував. Бойовики продовжують обстрілювати наших військових з різних видів зброї. За добу (станом на ранок 2.01) російські найманці тричі відкривали вогонь. При цьому зафіксовано один випадок застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.
За даними прес-центру штабу ООС, опорні пункти наших військ були обстріляні з мінометів калібру 82 мм у районі селища Гнутове на маріупольському напрямку та БМП-1, гранатометів різних систем і стрілецької зброї поблизу хутора Вільний та Новотошківського на луганському напрямку.
Один військовослужбовець загинув та двоє отримали поранення. У зв’язку з обстрілами позицій Об’єднаних сил збройними формуваннями Російської Федерації та їх найманцями наші військові вживали адекватних заходів у відповідь. За даними розвідки, одного окупанта було знищено та четверо дістали поранення.
Нагадаємо, що учасники Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції домовилися про нове перемир’я на Донбасі з 29 грудня. Його планували використати для відновлення пошкоджених об’єктів інфраструктури. Утім, бойовики вже вкотре порушили домовленості.