Юні колядники зі Словаччини третього дня Різдвяних свят завітали до Закарпатської облдержадміністрації. 
Дітей із міста Вранов-над-Топльоу привіз до Ужгорода почесний консул України в Словаччині Станіслав Обіцький. Зустрів делегацію голова ОДА Геннадій Москаль, інформує його прес-служба. Вітав земляків і Генеральний консул Словацької Республіки в місті Ужгороді Мірослав Мойжіта.
— Ми приїжджаємо на Закарпаття вже ввосьме. Це чудова традиція, — розповіла словацький педагог Юліана Микитова. — Наш колектив привіз не лише різдвяні пісні, а й обряди і вертеп. Діти люблять готуватися до Різдва, адже для них це особливе свято.

Для Різдва немає кордонів — біля новорічної ялинки в атріумі обласної адміністрації лунали словацькі колядки, а глядачі вертепного дійства (на знімку) із задоволенням підспівували юним бетлегемам. Діти підготували майже годинну програму зі співами і танцями, різдвяними віршами і театралізованими 
постановками.
— Завдяки пану Станіславу Обіцькому ми вже вкотре маємо на Закарпатті таку різдвяну традицію, — зазначив Геннадій Москаль. — Словацькі діточки приїжджають на Закарпаття, щоб сповістити радісну новину — Христос народився! Тож славімо Його!
Він подякував гостям за коляду і вручив кожній дитині солодкий подарунок. 
Колоритний творчий доробок талановитих колядників також побачили в Ужгородській міській раді й у спеціалізованій школі № 4 із поглибленим вивченням словацької мови.
Відтак юні словаки порадують гостей зі сцени міжнародного фестивалю «Василля», що розкинув свої ятки поруч із адмінбудівлею обласної влади на площі Народній.

Василь НИТКА.
Фото прес-служби ОДА.

Ужгород.