Херсонська міська клінічна лікарня імені Лучанського перемогла в грантовому конкурсі за програмою Кусаноне від уряду Японії.

Медичний заклад, який приймає пацієнтів по лінії «швидкої допомоги», отримає за цією програмою обладнання для палати інтенсивної терапії у відділенні новонароджених на загальну суму 1,3 мільйона гривень. Це два сучасні дихальні апарати та інкубатор (кювез) для малят, котрі з’явилися на світ з вагою всього в п’ятсот грамів чи більше. Відповідний контракт про це від засновників програми підписав Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні пан Такаші Кураі.

Заступник головного лікаря херсонської клінічної лікарні імені Лучанського Людмила Ломако доповнила: поставку медапаратури коштом уряду Японії тут очікують за півтора-два місяці. Вона дуже потрібна, оскільки один із двох дихальних апаратів, що використовуються у відділенні новонароджених зараз, за десять років уже вичерпав експлуатаційний ресурс і будь-якої миті може вийти з ладу. Така само ситуація і з двома кюветами, один з яких придбали ще за часів СРСР.

Довідково

За програмою Кусаноне, яка діє з 2002 року, уряд Японії уже профінансував в Україні 139 гуманітарних проектів у сфері охорони здоров’я, освіти та соціального захисту.

Фото: golos.ua