П’ятий рік поспіль приїздить на гастролі до Португалії Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша. Щоразу херсонці привозять нову виставу. 

Нині на акторів і глядачів чекав сюрприз у місті Барселуш, що на півночі країни.

Організатор гастролей Руя Мадейри повідомив керівнику театрального колективу з Херсона народному артисту України Олександру Книзі, що театр відчинив двері для всіх охочих. Вхід на виставу безплатний. 

Мені неодноразово доводилося бувати в залі театру в Барселуші. Приміщення невелике, приблизно на триста глядацьких місць. Що важливо, тут гарна акустика. До речі, на цьому наголошували після вистави українські актори. Сучасний інтер’єр доповнює приємні враження від будівлі в центрі міста, знаного тим, що тут найбільша кількість пам’ятників… півням. Саме на їх фоні гості з України найчастіше фотографувалися.

Виставу «Юда» поставив режисер Сергій Павлюк. Головну роль виконав заслужений артист України Сергій Михайловський (на знімку). Глядачі уважно слухали монолог-сповідь Юди про те, як і за скільки він продав свого вчителя Ісуса Христа. Фраза «продав за 30 срібників» дотепер залишається крилатою.

Про те, наскільки майстерно впорався зі своєю роллю Сергій Михайловський, свідчили щирі оплески, квіти. Охочі сфотографуватися шикувалися у чергу. За словами актора, в Херсоні так спектаклі не закінчуються.

Ще дві вистави відбулися в історичному місті Брага. 

Одним із глядачів був консул нашої країни у місті Порту Анатолій Коваль. Дипломат привітав акторів, побажав успішних гастролей. Про тісну співпрацю театрального колективу з Херсона з театром Браги говорив також віце-мер міста Д. Фермінхо.

Як завше, вдячними глядачами були представники української громади. Щоразу зустрічає і супроводжує херсонців під час гастролей їхня землячка журналіст за фахом Валентина Бикова, яка проживає у Бразі. За її словами, нинішні гастролі сміливо можна назвати бенефісом виконавця ролі Юди Сергія Михайловського.

Барселуш, 
Португалія.

Фото зі сторінки у Фейсбуці Валентини Бикової.