Команда школярів із Краматорська.

Фото прес-служби ПНУ.

У Прикарпатському національному університеті імені В. Стефаника проведено ІХ фінальну гру «Літературної кавалєрки», де змагалися переможці відбіркових ігор-презентацій сучасної підліткової літератури, що торік відбулися в Івано-Франківську, Коломиї й Краматорську.

«Літературна кавалєрка» — авторський проект доцента ПНУ Тетяни Качак, спрямований на розвиток дитячого та юнацького читання, популяризацію сучасної української книжки. Учасники фіналу представили психологічну прозу, книжки про підлітків та молодь: «Знає тільки Мару» Олени Рижко, збірку «Перше побачення. Прозобукет», пригодницькі повісті «Дике літо в Криму» Зірки Мензатюк, «Ватага Веселих Волоцюг» Андрія Бачинського.

Чудову читацьку атмосферу створили команди студентів 4-го курсу педагогічного факультету ПНУ «Серце за Мерло» і 3-го — «ВВВешники», школярів із Краматорська «Окрилені». Команду «Ліброкубікуларисти» представили студенти Коломийського навчально-наукового інституту ПНУ, які й вибороли Гран-прі.

У процесі реалізації проекту фонди шкільних бібліотек поповнилися сучасною та актуальною літературою для дітей і юнацтва», — зазначила пані Качак.

Фінальна гра «Літературної кавалєрки» відбулася за підтримки ректорату, студентського та викладацького профкомів ПНУ, обласної бібліотеки для дітей та Івано-Франківської ОДА. Всі учасники відвідали Коломию та Криворівню. Особливо цікавою ця мандрівка була для краматорських школярів, котрі вперше побували на Прикарпатті.