На знімку: очільник Луганщини Сергій Філь і народний депутат Віталій Курило відвідали ветеранів війни.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.

На Луганщині обласні заходи відбулись у двох містах: районному центрі Сватовому та Рубіжному. Зокрема, у Сватовому провели мітинг-реквієм із покладанням квітів до меморіалу Слави, Пам’яті та Скорботи.

А потім відбувся заключний етап акції «Збережи життя військовослужбовцю». Юні сватівчани понад місяць розмальовували кілька сотень мішків, які потім наповнять піском і відправлять на передову. Їх передадуть на блокпости чи в окопи, щоб захищали українських солдатів від ворожого вогню. Після урочистостей очільник області Сергій Філь і народний депутат Віталій Курило відвідали ветеранів Другої світової війни Валентину Лісняк та Івана Черткова, які не змогли взяти участь у святкових заходах.

День Перемоги у Рубіжному відзначали на площі Перемоги. Для привітання і вшанування ветеранів тут зібрались співробітники ОДА, представники підрозділів Збройних Сил України, ГУ Нацполіції у Луганській області та патрульної поліції, ДСНС у області, жителі краю. Всі, хто прийшов на площу Перемоги, згадували і дякували героям, які захищали українську землю понад сімдесят років тому і боронять її сьогодні.

Урочисті заходи з нагоди 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулись у 32 населених пунктах області, і в них взяли участь приблизно 12 тисяч мешканців та гостей Луганщини.

Луганська область.