Родрігес і оборонець «Шахтаря» Ісмаїлі.

Футбол. Чемпіонат УПЛ. 3-й тур.

10 серпня. «Ворскла» — «Львів». 3:2. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 2 149 глядачів. Рефері — Сергій Бойко (Київська область). Голи: Шехич, 2, 27, Васін, 90+6 (п) — Бруно, 21, Шина, 59.

«Олександрія» — «Олімпік». 2:1. Олександрія. КСК «Ніка». 1 602 глядачі. Рефері — Андрій Коваленко (Полтава). Голи: Шендрик, 43, Безбородько, 61 — Діейє, 56.

«Динамо» — «Шахтар». 1:2. Голи: Мораес, 21, Родрігес, 39, Марлос, 65.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Гармаш, Сидорчук (Андрієвський, 66), Шепелєв (Соль, 70), Циганков (Вербич, 60), Родрігес, де Пена. Тренер — Олександр Хацкевич.

«Шахтар»: П’ятов, Болбат (Хочолава, 78), Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Марлос (Дентіньо, 90+2), Патрік, Соломон, Тайсон, Мораес (Бланко-Лещук, 81). Тренер — Луїш Каштру.

Рефері — Ярослав Козик (Мукачево).

Київ. НСК «Олімпійський». 41 203 глядачі. 25 градусів.

11 серпня. «Дніпро-1» — «Десна». 0:1. Дніпро. «Дніпро-Арена». 6 097 глядачів. Рефері — Дмитро Бондаренко (Одеса). Гол: Філіппов, 67.

«Колос» — «Зоря». 1:3. Київ. «Оболонь-Арена». 4 420 глядачів. Рефері — Олександр Омельченко (Слов’янськ). Голи: Костишин, 34 — Лєднєв, 27, Русин, 45+1, Кабаєв, 46.

«Карпати» — «Маріуполь». 1:1. Львів. «Україна». 3 197 глядачів. Рефері — Костянтин Труханов (Харків). Голи: Войкович, 30 — Топалов, 24. Вилучено Кльоца («Карпати», 67, друге попередження).

Звичайно, головна подія туру і, либонь, усього першого кола сталася в Києві, де зустрілися фаворити.

У дебюті гра була рівною, але без моментів. Потім «Шахтар» почав діяти активніше, більше тримав м’яч. І, зрештою, ця невелика перевага матеріалізувалася. Мораес п’ятою замкнув простріл від лицьової лінії на правому фланзі від Соломона.

За логікою, ця невдача мала змусити киян змінити тактику, спробувати загострити гру попереду. Але ті намагання були надто вже непереконливими.

І лише тоді, коли тайм наближався до завершення, у динамівців вийшла результативна атака. Потужно здалеку пробив Гармаш, П’ятов насилу зреагував на цей «постріл». Однак дебютант киян Родрігес виграв повітряну дуель у оборонців «Шахтаря» і влучно пробив головою.

Після перерви кияни продовжили грати другим номером. Гості взяли в облогу динамівські ворота. Щоправда, динамівці на 62-й хвилині провели швидку і гостру атаку. Кендзьора прострелив, але Вербич зі зручного положення пробив вище воріт.

І все-таки наполегливість «гірників» принесла їм успіх. Марлос обіграв трьох опонентів і пробив з носка. Після кількох рикошетів м’яч прошмигнув у нижній правий кут. Бойко не виручив.

Луїш Каштру:

— Я задоволений результатом. Сьогоднішня перемога доводить, що гра у «Шахтаря» змінюється. Але я хотів би більшої реалізації. Нам не вдалося забити стільки м’ячів, скільки могли.

Ми розраховували на перемогу. Команда була переконливою за всіма компонентами. Наприкінці «Динамо» нас притиснуло, але не врятувало матч. Кияни мали моменти, але їх було менше, ніж у нас.

Олександ Хацкевич:

— «Шахтар» нині свіжіший. У нього було більше часу на відновлення. Якби грали з перших хвилин у відкритий футбол, було б іще менше шансів. У другому таймі ми вище піднялися, мали моменти. Намагалися розтягнути оборону суперника, але, на жаль, не змогли. Чемпіонат тільки починається, і вся боротьба попереду.

Заміна Циганкова була запланована, бо він іще не готовий функціонально. І добиратиме форму тільки через матчі. Випускаючи його сьогодні в старті, ми дивимося в майбутнє.

Родрігес забив — молодець. Але ми плануємо використовувати його в іншій ролі, а не в центрі атаки. Він намагався загострювати гру, створювати моменти. Однак йому ще бракує взаєморозуміння з партнерами, він поки що не знає, як і куди віддати передачу. Однак, судячи з його руху та дій, можна сказати, що Жерсон — гравець серйозного рівня...

Фото ФК «Динамо».