За добу (на ранок 5.09) російські найманці 12 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції наших військових із заборонених Мінськими угодами калібрів озброєння, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник гатив поблизу Водяного, Опитного, Верхньоторецького, Авдіївки, Павлополя з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник стріляв поблизу Майорська, Шумів, Південного, Зайцевого, хутора Вільний, Новгородського з мінометів калібру 120 мм та 
82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець зазнав поранення, несумісне з життям. Обставини події з’ясовує робоча група військової служби правопорядку ЗС України», — зазначили в штабі.

За даними ГУР Міноборони, окупанти посилюють свої позиції, прикриваючись ротацією підрозділів. «На передову прибувають мотострілецькі підрозділи, підсилені додатковим озброєнням і технікою, зокрема танками, самохідними артилерійськими установками та мінометами. Для маскування техніки бойовики використовують будівлі цивільної інфраструктури», — зазначили в силовому відомстві.