Президент України Володимир Зеленський очікує, що його зустріч із Президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом буде продуктивна. «Я думаю, що в нас буде предметна, потужна зустріч», — сказав глава держави в Нью-Йорку 23 вересня під час зустрічі з представниками української громади в США, повідомляє прес-служба Президента. Він наголосив, що Україні потрібна підтримка Сполучених Штатів. Також Володимир Зеленський висловив сподівання, що зустріч у «нормандському форматі» відбудеться найближчим часом.

«Ми хочемо з цієї зустрічі вийти з певними результатами про конкретні терміни припинення війни та повернення наших територій. Ми в це віримо, дуже цього хочемо й намагатимемося все це зробити», — сказав В. Зеленський.

Також глава держави подякував громаді за підтримку України. «Ви — наші найкращі дипломати, ви справді наші лобісти. Ви захищаєте наш суверенітет, територіальну цілісність тут, у США, та в усьому світі. Ми вам дуже вдячні», — наголосив він. Президент Українського конгресового комітету Америки Андрій Футей розповів після зустрічі, що Володимир Зеленський «був дуже відкритий». «Він — людина, яка має страшний тягар на своїх плечах у нинішній ситуації. Але він відверто пояснив нам деякі свої плани, зокрема щодо Донбасу, Криму», — цитує А. Футея Укрінформ. Також наші співвітчизники оцінили, що зустріч з українською громадою стала першим пунктом у програмі візиту Президента України до Сполучених Штатів. «Він нас запевнив, що його шлях полягає в подальшому захисті української ідентичності, української територіальної цілісності, поверненні всіх наших територій, вигнанні ворога, який окупував Україну», — наголосив А. Футей.

«Президент чітко сказав, що він хоче почути від Трампа: який його план щодо України», — зауважив Андрій Футей і додав, що в такий «неприємний час», коли Україна опинилася в епіцентрі політичного протистояння двох американських партій, «головне, щоб ми тримали лінію, щоб надалі й республіканці, і демократи підтримували Україну так, як це завжди відбувалося досі».

Як повідомляв «Голос України», 23—26 вересня Президент України перебуває в США з робочим візитом, де бере участь у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН та саміті щодо Цілей сталого розвитку. На сьогодні заплановано виступ Володимира Зеленського на сесії ГА ООН, а також зустріч з Президентом США Дональдом Трампом.

Фото: president.gov.ua