Окрім того, аграрії області продовжують збирання пізніх культур. Уже намолочено 3,8 тис. т проса з 2,1 тис. га, (80% до прогнозу), насіння соняшнику — 374,7 тис. т з 176,2 тис. га (49%). Продовжують збирати гірчицю, кукурудзу, льон тощо.

За оцінкою заступника директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Любові Безкоровайної, урожайність цьогоріч непогана. Щоправда, кукурудза не порадувала, бо дала в середньому 7,6 ц/га. Чиновниця пояснила це тим, що в період розвитку культури була посуха. «Взагалі, — зазначає Любов Безкоровайна, — вчені говорять про те, що кукурудза не є культурою степового краю. Наші культури — пшениця, соняшник, ріпак і навіть льон. З року в рік посіви двох останніх культур зростають. Аграрії починають розуміти, що це теж експортний потенціал, так само, як і горох».

Збирання соняшника на сьогодні також дещо уповільнилося — зібрано лише половину врожаю. Цьогоріч через несприятливу погоду вегетація затягнулася, і в окремих місцях він ще не визрів.

Аналізуючи врожайність, Любов Безкоровайна звертає увагу на наявність гумусу в ґрунті і вважає, що сільгосппідприємцям слід працювати саме у напрямку збереження родючості землі. Насамперед — збільшувати посіви сидератів, оскільки 19,9 тис. га землі мають ерозію.