У Кременчуці з огляду на традиційно масове святкування Водохреща євромайданівці перенесли своє віче з неділі на суботу. Цього разу на нього прийшли навіть ті, хто останнім часом волів залишатися вдома. Додатковій мобілізації посприяли прийняті 16 січня «антимайданівські» закони, що суттєво звужують права та свободи громадян. Промовці називали їх антилюдськими, такими, що суперечать базовим принципам демократії, та одностайно засуджували.
Віче на полтавському Євромайдані відбувалося у неділю. Тож усіх бажаючих «сумістити» його зі святкуванням Водохреща організатори запросили по закінченні мітингу відвідати приміське село Ковалівку, де спочатку освячували річкову воду, а потім купалися в ній та розважалися. 
Водночас настрій на євромайданівському зібранні за участі кількасот мешканців обласного центру був далеко не святковим. Народні депутати України Юрій Бублик і Олег Сиротюк, а також місцеві політики однозначно оцінювали ухвалені 16 січня закони як такі, що не мають нічого спільного з європейськими цінностями та, по суті, відкривають в Україні шлях до диктатури.
Не обійшлося на полтавському віче й без певного загострення ситуації. Саме тоді, коли виступав народний депутат Юрій Бублик, за якийсь десяток метрів від промовця центральною вулицею їхала колона автомобілів із прапорами проросійської громадської організації «Український вибір», яку очолює Віктор Медведчук. Саме напроти Євромайдану згадані автомобілісти, котрі в такий спосіб відзначали «360-річчя Переяславської ради», вирішили пригальмувати і почали гучно сигналити. Учасники віче, які стояли на узбіччі, розцінили такі дії як провокацію — тож кинулися на проїжджу частину і відібрали кілька фіолетових прапорів «УВ». Однак пропозиції спалити ті стяги і діяти проти «чужаків» рішучіше одразу «погасили» організатори мітингу. Згадані прапори просто кинули на сніг.
«Жіночий» протест на полтавському Євромайдані.
 
Фото автора.