Захід проходитиме на кількох локаціях. 5 листопада відбудеться відкриття виставки у вестибюлі станції метро «Майдан Незалежності». А 10–12 листопада насичену програму презентують у Мистецькому центрі «Шоколадний будинок». У матеріалах експозиції можна буде ознайомитися з творами мистецтва, декоративними виробами, одягом ханбок, предметами побуту із традиційного корейського паперу ханджі.

«Обмін культурними традиціями дуже важливий для розвитку нашої країни. Відслідковуючи історію Кореї, відкриваєш вражаючу кількість паралелей з історією України. Шлях Кореї багато в чому може стати взірцевим для нас сьогоднішніх. Окрім того, це можливість вийти за рамки, зрозуміти щось абсолютно нове, іншу філософію. Участь у таких заходах, крім усього іншого, дуже розвиває фасилітаторські навички, які базово необхідні у сучасному світі. Тому ми запрошуємо всіх активно долучатися», – розповідає організаторка та фундаторка KotAgencyGroup Катря Кот.

«Кожен із наших 1мільйона 500 тисяч пасажирів – унікальний, і такий проект – гарна можливість дізнатися щось абсолютно нове, не відриваючись від щоденного ритму життя», – додає радник начальника метрополітену Наталка Макогон.

Ханбок – національний традиційний костюм жителів Кореї. Одяг для офіційних і напівофіційних прийомів, фестивалів і свят, а також щоденного вжитку. Ханбок часто шиють із яскравих одноколірних тканин. Хоча саме слово буквально означає «корейський одяг», у XXI столітті його вживали виключно для позначення ханбока династії Чосон.

Корейський папір ханджі – це книга на тисячу років-сторінок. Процес його виготовлення – історія не про виробництво, а про мистецтво. Створений із кори молодої шовковиці, майстерного володіння процесом та глибоких знань, що передаються поколіннями, – він залишається національним символом Кореї та входить до списку Нематеріальних культурних цінностей країни.

Корейці кажуть: «Ханджі служитиме тобі 1000 років навіть тоді, коли найкращий шовк служитиме всього 500», – і це щира правда! Найдавніша друкована книга світу збереглася до наших днів саме на папері ханджі – це буддистська сутра, надрукована в Кореї у 751 році.

Музейна експозиція, показ мод національних костюмів ханбок, майстерня ремесел зі створення виробів із унікального паперу ханжі чекають на відвідувачів Перших днів корейської культури в Україні.

Організатори події:

Korea Intangible Heritage Promotion Center

Посольство Республіки Корея в Україні

Kot Agency Group

Мистецький центр «Шоколадний будинок»

За матеріалами прес-релізу.