У цьому разі місцевим мешканцям доведеться їздити за 20 кілометрів — до Вижниці.

Протестувальники виступають проти закриття, збираються відстояти свої права.

До того ж медзаклад обслуговує, крім Берегомета, ще п’ять сіл. Стає лікарня та поліклініка у 800 тисяч гривень щомісячно. Кваліфікованому персоналу (а це 50 осіб), який втратить роботу, немає куди подітися, а в людей — сім’ї, діти.

Чиновники пояснюють, що ліквідація — вимушений крок. Адже цей корпус буцімто не відповідає тим вимогам, які закладені в медичній реформі. В. о. директора департаменту охорони здоров’я ОДА Марія Поліщук заявила, мовляв, у жодному районі області таких лікарень нема. «Збанкрутує лікарня, тоді весь район не отримає допомоги. В нас є вибір: або ми тут трошки скоротимо, або весь район буде без допомоги», — каже вона.

Під тиском громади медичні чиновники з ОДА все ж пообіцяли залишити бодай чотири окремі медичні кабінети — для окуліста, педіатра, хірурга та гінеколога. А от від цілодобового стаціонару таки доведеться відмовитися.

Тепер, щоб домовленості набули законної сили, потрібна ще згода районних депутатів. Найближча сесія вже в лютому.

До слова, в пологовому відділенні цієї лікарні, котру планують закрити, народився і я. А скільки дітей після мене... І лише тепер влада не змогла утримувати лікарню, до якої горянам і так нелегко було добиратися. Що ж, тепер цю відстань збираються збільшити на 20 кілометрів.

Чернівецька область.