На знімку: учасники патріотичної акції з нагоди Дня українського добровольця у Полтаві.

Неформальне дійство в Корпусному парку вони поєднали з акцією на підтримку командира 8-го батальйону «Аратта» Української добровольчої армії Андрія Гергерта (позивний «Червень»).

Останній зараз лікується від тяжкої онкологічної недуги за кордоном. І, звісно, потребує не тільки матеріальної, а й моральної підтримки. Тож кожен охочий мав можливість написати свої побажання звитяжцю на великому синьо-жовтому прапорі, який волонтери передадуть йому від вдячних полтавців.

А діти також просто неба демонстрували свої таланти в конкурсі патріотичних малюнків. Їхні твори разом з іншими подарунками відвезуть нашим бійцям на передову. Водночас учорашні воїни-добровольці, котрі прийшли у парк поспілкуватися з побратимами та земляками, пригадували, наскільки важливими для них були такі малюнки та слова підтримки там, на фронті...

У парку лунали патріотичні пісні, спогади учасників бойових дій і волонтерів, давні й нові друзі фотографувалися на згадку. В розмовах не оминали, звісно, й найактуальнішої політичної тематики. Дехто прийшов на ці збори з власноруч виготовленими плакатами. Один із них містив більш ніж промовистий напис: «Вірус малороса небезпечніший за коронавірус».

Організатори акції зачитали звернення до Президента України стосовно підписаних повпредами нашої держави кількома днями раніше у столиці Білорусі «додаткових» Мінських домовленостей. Його автори вважають, що такі реверанси у бік терористів і загарбників, які продовжують убивати оборонців рідної землі, «свідчать про виведення Росії з-під відповідальності за злочинні дії проти України та про перехід до прямих переговорів з «ЛДНР».

За таких обставин вони вимагають відмовитися від виконання «додаткових» Мінських домовленостей, підписаних 11 березня 2020 року, та притягнути до відповідальності осіб, які це зробили. У зверненні міститься також вимога «вжити негайних заходів» для зміцнення обороноспроможності країни та гідної відсічі збройній агресії Російської Федерації.

Одразу після того як звернення зачитали, до столика вишикувалася черга охочих підписати його. Першими свої підписи поставили добровольці-захисники України, батьки полеглих героїв, волонтери, активісти патріотичних громадських організацій. Звернення з підписами небайдужих полтавців організатори акції пообіцяли вручити голові ОДА Олегу Синєгубову, щоб він передав його Президенту Володимиру Зеленському.

Фото автора.