Облаштували його за ініціативою міжнародної громадської організації «Збережи життя інтернешнл», яка використала кошти доброчинців із США та України.

Працівники та волонтери центру надаватимуть землячкам при надії, котрі, на їхню думку, зіткнулися з непереборними складнощами, насамперед психологічну та медичну консультативну допомогу. Саме задля того, щоб уже разом ті складнощі подолати й зберегти майбутнє життя.

Тут не приховують, що в кожному конкретному випадку вважатимуть свою місію виконаною, коли та чи інша жінка передумає робити аборт і народить здорову, бажану дитину. Навіть тоді, коли її залишив чоловік або коханий хлопець чи батьки не схвалюють перспективу для доньки стати матір’ю-одиначкою. Або просто вагітна не має власного даху над головою...

Водночас у тільки-но відкритому «гніздечку» для таких жінок не збираються вдаватися до нав’язливих умовлянь. Бо вважають, що вони самі повинні робити свій вибір. Однак він, на переконання фундаторів центру, має бути усвідомленим, не обтяженим поривами емоцій і думками про те, що нібито таким «невдахам» нізвідки чекати допомоги.